DEDEMSVAARTAC.NL
DAC
Michelle Zomerdijk is de nieuwe sprintkoningin

Steenwijk, 14-10-2023 - De toeschouwers langs de kant konden niet goed zien wie er nu de finale gewonnen had. De dames wisten na afloop zelf ook niet wie er in Steenwijk bij het sprinttoernooi als eerste had aangetikt. De jury was echter duidelijk in haar oordeel: Michelle Zomerdijk was in de finale over 50 vrij het snelst. Het was wel in dezelfde tijd als de nummer 2. Zij ging met een fraaie wisselprijs en een mooi geldbedrag naar huis. Bij de heren drong Gijs Vrieling door tot het ereschavot van de finale. Het klassement over 4 afstanden bij de jeugd werd met overtuiging gewonnen door Emiel de Bruijn. Bij de senioren was Stan Tibben hier derde. Michelle Zomerdijk won niet alleen de finale, maar ook het klassement bij de senioren dames.
Er waren minder deelnemers dan andere jaren bij het sprinttoernooi van Steenwijk. Blijkbaar viel het toernooi wat ongelukkig in de kalender. Ook DedemsvaartAC kwam met een beperkte ploeg aan de start. De belangrijkste tegenstand kwam uit Hoogeveen. Het Klaverblad-sprinttoernooi werd dit jaar maar liefst voor de 39-ste keer georganiseerd. Er werd gestart met een 50 vrij, vervolgens was er voor iedereen een 50 school, daarna een 50 vlinder en er werd afgesloten met een 50 rug. -----Klassement----- Emiel de Bruijn slaagde erin om op elke afstand zijn beste tijd uit de boeken te zwemmen. Bovendien tikte hij op elk nummer als eerste aan, vaak met een flinke voorsprong. Het was dan ook niet verwonderlijk, dat hij het klassement over de 4 afstanden met overmacht won. Ook de oudere heren beginnen al terdege rekening te houden met hem. Op de schoolslag is hij op dit moment zelfs alle heren van DedemsvaartAC te snel af met 31.97. Stan Tibben en Dennis Mosterman zwommen zaterdag elk 2 records uit de boeken. Tibben deed dat op de 50 school en de 50 vlinder. Mosterman zwom sneller dan ooit op de 50 vrij en de 50 vlinder. Op dit laatste nummer ging hij voor het eerst onder de 30 seconden. Tibben wist dit nummer te winnen bij de heren. Al met al zorgden de prestaties voor een derde plaats in het klassement van Stan Tibben. Het leverde hem een mooie standaard op. De snelste 6 zwemmers op de 50 vrij plaatsten zich voor de finale van de 50 vrij. Hierbij ging het om de fraaie bokaal in de vorm van een kroon en een geldprijs. DedemsvaartAC kwam met 3 zwemmers in de finale. Toen de rook opgetrokken was bleek Gijs Vrieling derde geworden te zijn, Stan Tibben vierde en Emiel de Bruijn zesde. Dennis Mosterman was met klein verschil net buiten de finale gevallen. -----Topper----- Bij de heren had DedemsvaartAC 4 deelnemers meegenomen naar Steenwijk. Dat was ook het geval bij de dames. Met Michelle Zomerdijk had DedemsvaartAC een echte topper in de gelederen. Iris Sportel, Lyanne Spaan en Romee Jabben acteerden iets meer op de achtergrond, maar harkten wel mooie persoonlijke records binnen. Romee begon met een persoonlijk record op de 50 vrij. Op de 50 school zwom Iris haar beste tijd uit de boeken. Op de 50 vlinder slaagde niemand van de Dedemsvaartse dames erin om een persoonlijk record te verbeteren. Iris Sportel verbeterde aan het eind op de 50 rug nog een keer een persoonlijk record. Michelle Zomerdijk zwom degelijke races. Ze begon met winst op de vrije slag en de schoolslag. Op de vlinder en rugslag eindigde ze wat meer op de achtergrond. Het bracht haar toch in de eindtelling op de eerste plaats in het klassement. Nadat ze de prijs hiervoor had opgehaald mocht ze ook nog een keer naar voren komen bij de prijsuitreiking van de finale van het toernooi over 50 vrij. Dit was veruit het spannendste nummer van de dag. De onderlinge verschillen waren heel klein. Michelle buitte haar goede start en onderwaterfase volledig uit en wist blijkbaar als eerste aan te tikken en verdiende zodoende de titel, sprintkoningin van Steenwijk. Uitslagen: https://webkalender.knzb.nl/webkalender/wedstrijd/24277/