DEDEMSVAARTAC.NL
DAC
Goud en zilver voor Ismay Lichtendonk

Amersfoort, 09-06-2023 - Op de tweede ochtend van de Nederlandse kampioenschappen zwemmen waren er voor DedemsvaartAC wisselende resultaten. Aan het eind stond de teller toch weer op 2 finaleplaatsen. Michelle Zomerdijk behaalde een plaats in de b-finale op de 400 wissel en Ismay Lichtendonk behaalde een a-finaleplaats op de 50 rug. Daarnaast veroverde Ismay een zilveren plak op de 400 wissel bij de jongste senioren en een gouden tijdens een spannende 50 rug. Stan Tibben zorgde voor een mooie tijd op de 50 vlinder.
Alessia Sluis klom als eerste op het startblok. Om haar lies te sparen zwom ze in een hoger armtempo. Het brak haar echter op in het tweede deel van de race. Stan Tibben was de tweede, die in het begin van de ochtend op het blok klom. Hij ging voor een 50 vlinder. Hij was succesvol met een fraaie 27.50, een dik persoonlijk record. Op de 400 wissel had DedemsvaartAC twee zwemsters op het blok. Michelle Zomerdijk kende een flitsende start. Haar vlinderslag liep erg gemakkelijk, maar met 1.10 zat ze wel heel dicht op haar beste tijd op de 100 vlinder. Haar snelle begin brak haar in het tweede deel van de race op. Het eindresultaat met 5.27.21 was prima. Het leverde haar een plaats in de b-finale op. Ismay Lichtendonk kende hetzelfde probleem. Ook haar eerste 100 vlinder ging erg hard. Zij zat met 1.07 ook dicht op haar 100 vlindertijd en ook zij ondervond de gevolgen van haar snelle begin. Ze tikte als derde aan. De eerste zwemster werd echter gediskwalificeerd wegens foutief aantikken. Daardoor stond ze bij de prijsuitreiking op de plek van de zilveren medaille. -----Intensief----- Niet lang na haar intensieve race op de 400 wissel stond er al weer een race op de 200 vrij op het programma. Ze was blijkbaar weer goed hersteld, want op deze afstand kwam ze tot een alleszins acceptabele 2.10.70 en kon ze zich gaan opmaken voor de 50 rug. Op deze afstand was ze de favoriet. Ook Marlies Dijsselhof mocht deze afstand zwemmen. Op het oog zwom Marlies een prima race. De einduitslag op het scorebord viel haar met 33.23 wat tegen. Dat kon zeker niet gezegd worden van de 29.53 van Ismay Lichtendonk. Zij werd eerste op dit nummer bij de jongste junioren en plaatste zich met die tijd bovendien als vijfde voor de finale. Het verschil met de zwemsters achter haar was echter maar klein. UItslagen: https://yannz.nl/livetiming/NKlb2023/