DEDEMSVAARTAC.NL
DAC
Prima vervolg van DedemsvaartAC op NK

Amersfoort, 08-06-2023 - De mooie resultaten van DedemsvaartAC op de eerste ochtend van het NK-zwemmen in Amersfoort, kreeg in de avonduren van de donderdag een uitstekend vervolg. De gemengde estafette op de 4x100 wissel reikte naar een achtste plaats. Manon Compagner werd zesde van Nederland in de finale van de 50 vlinder. Ismay Lichtendonk reikte hoger dan ooit in de finale van de 100 rug. Het werd een keurige vierde plaats bij de senioren. Tenslotte was er een vierde plaats voor de damesestafette op de 4x200 vrij.
Met 2 estafettes en 2 finaleplaatsen was DedemsvaartAC goed vertegenwoordigd bij de eerste finaleronde van het NK zwemmen. Het avondprogramma startte met een 4x100 wissel voor gemengde ploegen. Dat houdt in, dat er 2 dames en 2 heren in een ploeg moeten starten. Voor DedemsvaartAC nam Ismay Lichtendonk de rug voor haar rekening, Chiel Kootstra de schoolslag, Manon Compagner de vlinder en Stan Tibben de vrije slag. Het estafetteteam kwam tot een prima achtste plaats en dat was beter dan men er in ging. De ploeg dook met 4.20.03 onder de tijd waarvoor men stond ingeschreven. Daarna was het de beurt aan Manon Compagner op de 50 vlinder. Ze liet in de ochtenduren de klok al op een mooie tijd stoppen. Ze ging donderdagavond als zesde de finale in en kwam er ook als zesde weer uit, maar wel met een tijdsverbetering van 0,3 seconden. Het werd een prima 27.55. De tweede finaleplaats was voor Ismay Lichtendonk op de 100 rug. Voor de tweede keer in haar carrière dook ze onder de 1.03 met 1.02.92. Helemaal tevreden over haar raceverloop was ze niet. Het leverde haar wel een vierde plaats op bij de senioren. Zo hoog, met bovendien een sterk deelnemersveld, reikte ze nog nooit. De top van het Nederlandse zwemmen maakte namelijk haar opwachting bij deze Nederlandse kampioenschappen. In het verleden schitterde men nog wel eens door afwezigheid. Het geeft de kampioenschappen dit jaar extra glans. De kampioenschappen van de donderdag werden afgesloten met een 4x200 vrije slag voor dames. Er hadden zich slechts 5 ploegen geplaatst voor dit nummer en daarvan trok er zich ook nog een terug. DedemsvaartAC werd daardoor zonder diskwalificatie minimaal vierde. De drie andere ploegen waren te sterk en de onderlinge verschillen waren zo groot, dat iedereen vrede kon hebben met de uitslag. Een vierde plaats van Nederland sprak bovendien wel tot de verbeelding. UItslagen: https://yannz.nl/livetiming/NKlb2023/