DEDEMSVAARTAC.NL
DAC
Eerste plaatsen voor Ismay Lichtendonk en Michelle Zomerdijk

Luik, 25-03-2023 - Bij grote zwemtoernooien met finales gaat het er vooral om, dat je goed bent in die finale. Dat lukte de DedemsvaartAC-zwemmers zaterdag in Luik prima. In de ochtenduren waren er series met vooral opvallende tijden van Mart Tempelman en Melle van Veen. Bovendien werden er nog 12 finaleplaatsen toegevoegd aan de 11 die er vrijdag al werden gehaald. In de finales werden er eerste plaatsen behaald door Ismay Lichtendonk en Michelle Zomerdijk. Ismay Lichtendonk behaalde daarnaast nog een tweede plaats en Alessia Sluis twee derde plaatsen. Esther Dijsselhof greep het afgelopen jaar al vaker net naast de prijzen. Dat was zaterdag op de 100 school weer net zo. Ze zwom een prima tijd met 1.23.61, maar ze was 0,2 seconde te langzaam voor de derde plaats.
Het was zaterdag nog vroeg, toen de zwemmers van DedemsvaartAC via de heuvels rondom en in Luik naar het zwembad reden. In de ochtend ging het om de series, waar aan het eind van de middag de finales van zouden worden gezwommen. Bovendien zouden er dan de finales zijn van de 50 meternummers van de vlinderslag en schoolslag, die vrijdag waren gezwommen. Het begon zaterdag met een uitstekende 200 wissel van Mart Tempelman. Hij zwom zijn beste tijd met seconden uit de boeken. Het werd 2.36.01, maar die tijd was niet voldoende voor de finale. Dat ging anders bij de dames. Alle 5 deelneemsters van DedemsvaartAC, Ismay Lichtendonk, Michelle Zomerdijk, Marlies Dijsselhof, Alessia Sluis en Leyona Lichtendonk plaatste zich voor de finale. De meest opvallende tijd was die van Michelle Zomerdijk. Met 2.35 bleef ze maar iets boven een al oud persoonlijk record. Het volgende nummer was een 200 vrij en hier waren het vooral de jongens die de opvallendste tijden realiseerden. De 2.10 van Melle van Veen maakte indruk. Vrijdag was hij nog niet zo goed in vorm, maar zaterdag lag dat blijkbaar heel anders. Hij bleef maar iets boven de limiet voor de Nederlandse kampioenschappen steken en met deze tijd bereikte hij de finale. Op de 100 schoolslag waren er weer alleen dames van DedemsvaartAC op het startblok te vinden. Zowel Marlies Dijsselhof, Alessia Sluis als Esther Dijsselhof wist zich te plaatsen voor de finale. De 100 rug was het laatste nummer van de ochtend. Hier deed Mart Tempelman het andermaal uitstekend met een fraaie 1.10.79. Ismay Lichtendonk en Leon van den Hof plaatsten zich voor de finale. -----Met verve----- Na de series was er te weinig tijd om weer terug te gaan naar het kasteel. Omdat er minder deelnemers waren dan in andere jaren kon het tijdstip van aanvang van de finales vervroegd worden. Met het vooruitzetten van de klok in de nachtelijke uren was dit een welkom voorstel. Zodoende was men na de finales op tijd terug in het onderkomen. In de finale van de 50 school had DedemsvaartAC maar liefst 4 deelnemers. Dennis Mosterman verdedigde de eer bij de mannen. Hij deed dat met verve. Hij ging met 33.12 weer sneller dan de dag ervoor. Het leidde naar een gedeelde vierde plaats en een stap dichter naar de limiet voor het NK. Bij de dames ging Michelle Zomerdijk onbedreigd af op de overwinning. In de laatste meters werd het echter nog moeilijk en kon ze maar net de overwinning binnenslepen. Alessia Sluis tikte als derde aan. Bij de meisjes geboren in 2007 en 2008 legde Esther Dijsselhof beslag op de vierde plaats. Er ging bijna weer een seconde van haar beste tijd af. Bij het eerste langere nummer van de finales ging het om een 200 wissel. In die finale stonden er bij de dames maar liefst 4 deelneemsters van DedemsvaartAC. Michelle Zomerdijk leverde van hen de beste prestatie. Met 2.32.87 ging ze seconden sneller dan in de series. Bovendien lag deze tijd een heel eind onder haar beste tijd. Ze werd daarmee vierde. Ismay Lichtendonk pakte het zilver. Daarna was wederom de schoolslag aan de beurt en nu ging het om een 100 meter. Hier zwommen vooral Marlies Dijsselhof en Esther Dijsselhof goed. Marlies haalde weer een tiende van haar persoonlijke record af en dat leverde haar de vijfde plaats op. Bij Esther ging er ook op de 100 meter bijna een seconde vanaf. Met 1.23.61 bleef ze maar iets achter bij haar oudere zus. Toch was de teleurstelling groot, toen bleek dat ze andermaal net naast het ereschavot kwam. Alessia Sluis wist wel een ereplaats te bemachtigen. Zij pakte met 1.22.09 haar tweede derde plaats. De 100 rug was een prooi voor Ismay lichtendonk. Ze had al eens een blik geworpen op het toernooi-record, maar dat zat er zaterdag toch niet in. Met de finales werd een mooie dag zwemmen goed afgesloten voor DedemsvaartAC.

© Zwemvereniging Dedemsvaart AC, alle rechten voorbehouden.